Cohabitatge, benviguts a l'era col·laborativa!

Propera xerrada Apunta't!

El cohabitatge neix d’un grup de persones que decideix on, com i amb qui viure. Consisteix en viure en comunitat beneficiant-se de tots els avantatges que ofereix aquest model i mantenint la privacitat de cada llar.

És Simple

És Simple

La idea de cohousing no solament és simple sinó lògica. Consisteix en un grup de persones que decideix on, com i amb qui viure, conjuminant esforços i somnis, sense intermediaris. El procés és però complex. Per això, COL·LAB ofereix l'experiència, el coneixement i els instruments perquè aquesta bona idea es converteixi en realitat.

És Vital

És Vital

En un cohousing tot el protagonisme el tenen les persones que l'integren. Elles decideixen cada aspecte del seu projecte. Però no nomést el decideixen, també el gestionen. Adquireixen així un rol actiu, dinamitzador, responsable i molt vitalizador. COL·LAB actua com a intèrpret i facilitador de les aspiracions del grup i dels seus membres, però també realitza les tasques que el grup li vulgui delegar. Tu decideixes.

És Sostenible

És Sostenible

La sostenibilitat està en els gens del cohousing. No solament optimitza els recursos espacials, materials i energètics, sinó que prescindeix d'intermediaris innecessaris. És el grup, com a promotor del seu projecte, qui decideix els espais i serveis a compartir, els materials i el model energètic a utilitzar. COL·LAB ofereix en tot moment l'assessorament per trobar la solució òptima, equilibrada i justa.

És Flexible

És Flexible

Ja sigui a la ciutat o al camp, obra nova o rehabilitació, multigeneracional o per a gent gran (sènior-cohousing). Tota combinació és possible, l'única cosa important és l'esperit. Aquest resideix en el grup i en cadascun dels seus membres. COL·LAB vetlla per ell, no importa la forma que li vulguis donar.

També és Senior

També és Senior

Particularment interessant és la modalitat sènior-cohousing. La comunitat la formen persones majors que volen viure la seva maduresa amb vitalitat i autonomia, lluny de la solitud, l'exclusió o les residències. L'oportunitat de dissenyar el seu propi habitatge, adequat a aquesta nova etapa de la vida i al costat dels seus amics, és sens dubte la fórmula més reeixida experimentada per donar resposta a les necessitats d'un sector cada vegada més gran de la població.

És Teva ... i Vostra

És Teva ... i Vostra

La privacitat no està renyida amb el cohousing, tot el contrari. Cada persona o grup familiar disposa del seu habitatge 100% autònom, dissenyat per ell i per a ell. A més gaudeixen dels espais i serveis comuns acordats dissenyats pel grup, afegint funcionalitat, fomentant el suport mutu i la integració social. De vegades pots preferir estar tranquil a casa; en cas contrari, sempre tindràs als teus amics a prop.

És Social

És Social

En la idea de cohousing no hi cap l'especulació, la corrupció, l'individualisme o la desintegració social. Al contrari, és una idea plena de valors positius: fomenta la col·laboració, la participació, la integració social, la justícia, la sostenibilitat... i no obstant això no és una utopia. És tan real i possible com tu i el teu grup vulgueu. A COL·LAB ens il·lusiona treballar per a aquesta bona causa i creiem profundament en ella.

Té Història

Té Història

El terme cohousing és relativament nou encara que la idea no ho és. De fet moltes comunitats al món la practiquen des de sempre. Al nord d'Europa el modern cohousing porta més de 40 anys desenvolupant-se. La nostra experiència, forjada a Holanda, ens ha ensenyat que es tracta d'una magnifica idea també per a Catalunya. Ara més que mai, tot el que ofereix són avantatges. Et convidem a preguntar-te: "I per què no?"