no solament paraules, també oferim experiència

Propera xerrada Apunta't!
Terralada (en curs)

Terralada (en curs)

Terralada és un projecte de cohabitatge semi-urbà i intergeneracional que s'ubicarà al Bages, a tocar del bosc i prop d'un municipi amb serveis. Aquest projecte que comptarà amb 8 unitats de convivència està dirigit a famílies amb infants (o sense), adults i grans que vulguin formar una comunitat activa on co-crear experiències de creixement personal amb arrelament al medi. Aquest cohabitatge està pensat per conviure a la natura buscant l'equilibri entre la vida tranquil·la i alhora connectada amb les persones i l'entorn. Terralada vol esdevenir un espai format per una comunitat activa que valori aprendre cada dia, on es puguin retirs i activitats, veure créixer la canalla i on envellir amb amor i salut.

El Nostre Racó (en curs)

El Nostre Racó (en curs)

El Nostre Racó és un projecte de cohabitatge sènior a peus del Montseny, a Santa Maria de Palautordera. Es tracta d’un conjunt de sis unitats familiars d’entre 55-70 amb dues habitacions i d’alta eficiència energètica on es compartiran espais com una zona comunitària, un hort, un jardí, piscina i zona de barbacoa. Aquest cohabitatge persegueix l’objectiu de compartir el procés d’envelliment actiu en una comunitat oberta i integradora que potenciï els vincles de solidaritat i suport mutu, buscant l’equilibri entre el compromís col·lectiu i la llibertat individual.

Lo Bram (en espera de llicència d'obra)

Lo Bram (en espera de llicència d'obra)

Cohousing Lo Bram és una cooperativa d'habitatges indivisible en cessió d'ús per a un grup de sis amics, situat en una àmplia parcel·la envoltat de vegetació en Sant Muç, Rubí. Té diverses espais a compartir: un gran pati comunitari, sala per a múltiples activitats, bugaderia i hort per a consum propi. Comptarà també amb una gran bassa de recollida d'aigua de pluja com a element integrat al projecte paisatgístic.

La Constel·lació del Gorg (en curs)

La Constel·lació del Gorg (en curs)

La Constel·lació del Gorg és una cooperativa d'habitatges sènior dirigida a persones d'entre 65-75 anys amb esperit de lideratge que volen viure la seva maduresa amb vitalitat i autonomia. S'ubicarà a Badalona, al barri del Gorg, molt a prop del mar i dels serveis públics. L'edfici comptarà amb 12 unitats residencials més els espais comunitaris que decideixi el grup (gimnàs-fisioteràpia, piscina climatitzada per a rehabilitació, sala polivalent, menjador, cuina, bugaderia, etc.). Aquest projecte persegueix l'objectiu de crear una comunitat de persones afins que esdevinguin un suport emocional i un nou punt de partida pels que volen continuar vivint de manera independent i en perfecte harmonia.

Opende

Opende

En l'àmbit rural del poble Opende al nord d'Holanda, s'han dissenyat 17 habitatges totalment adaptats per a majors al costat de 9 unitats habitacionals per a joves amb una discapacitat intel·lectual, amb cuina i saló comú. Tots dos col·lectius es beneficiaran en compartir les seves vides en aquest projecte gaudint d'un parc amb petanca i d'un hort. L'arquitectura és molt respectuosa amb l'entorn existent, els espais estan distribuïts en dos volumenes amb el perfil típic dels graners de la zona i els materials s'han adaptat al propi del lloc. Aquest projecte es troba en fase d'obra. +INFO

Oosterkade

Oosterkade

Aquest és un sènior-cohousing de planta baixa més sis, a la ciutat de Groningen. Té un total de 6 apartaments i el grup consta de 10 participants que comparteixen: taller de bricolatge, biblioteca, saló, estudi per a convidats, bugaderia, mini-gimnàs amb sauna, jardí i terrassa en la teulada. Té un sistema de col·lectors solars i calefacció per geotèrmia. L'edifici ha obtingut el Premi del Públic al Millor Edifici de Groningen, juny 2016. +INFO