Setmana d’arquitectura 2020

La Setmana de l’Arquitectura 2020 s’ha adaptat en aquesta edició a un format virtual, obrint una nova finestra per a endinsar-nos en el món de l’arquitectura sense sortir de casa.
Del 7 al 17 de maig, la Setmana d’Arquitectura ha proposat prop de 200 continguts sense moure’ns de casa. Entre ells des de COLAB hem participat amb una videoconferència evidentment explicant el concepte cohousing | cohabitatge.

Mini resum de la nostra exposició:

En COLAB creem i gestionem projectes d’habitatges col·laboratius. El nostre repte és donar-li un gir de 180° al procés immobiliari tradicional. Perquè d’aquesta manera col·loquem als usuaris en la línia de sortida, convertint-los en auto-promotors i eliminant d’aquesta manera als intermediaris especulatius. Amb aquesta acció el cost dels habitatges es redueix almenys en un 30% respecte als habitatges del mercat. I a part tens tots els beneficis de triar: ON vols viure, COM vols viure i AMB QUI vols viure.

Per a aconseguir això necessitem: ajuntar-nos, unir-nos, reunir-nos, agrupar-nos, ser part d’una comunitat… en definitiva COL·LABORAR per a aconseguir junts més i millor. Tots els projectes de cohabitatge (cohousing) tenen el segell de SENTIT COMÚ. I com estem parlant d’accés a l’habitatge, es tracta d’accedir a aquest habitatge sent part d’una comunitat triada.

En un projecte de cohabitatge (cohousing) sempre hi haurà algú disposat a ajudar-te. El grup juga un paper fonamental, és una estructura social forta. Les persones en aquests grups han de tenir la capacitat de dialogar i de prendre decisions conjuntes. La suma de les parts és més que el resultat matemàtic. No solament es comparteixen coses pràctiques, sinó també emocions. L’ajuda mútua és un dels pilars del cohousing. Saber que els teus veïns t’aprecien i estan per tu és molt important. El diàleg i l’escolta, en el bo i en el dolent, és part fonamental de la nostra felicitat. Ser part d’un tot, en aquest cas d’una comunitat, atorga seguretat.

El gran avantatge del cohousing és la seva característica social, són projectes participatius, signe inequívoc de INTEL·LIGÈNCIA COL·LECTIVA.

You may also like