Hem participat a la #MadridAccesibilityWeek organitzada per Fundació ONCE i la Universitat de Jaén

Aquesta setmana de l’17 a el 21 de maig ha tingut lloc la vuitena edició de la #MadridAccesibilityWeek, sota el lema «Nous models de ciutat i habitatge centrats en la persona». Aquest any, la modalitat ha estat en línia però ha vingut carregada d’activitats, ponències, nous projectes, treballs en equip, visites virtuals, etc. Des de COLAB hem participat en una xerrada online juntament amb Javier del Monte sobre “La infraestructura dura i tova del cohousing».

Read More

COLAB en Ràdio Ciutat de Badalona

Gràcies Ràdio Ciutat de Badalona pel vostre interès en el cohousing en general i en particular en el projecte Aflorem que es realitzarà en al carrer Progrés a Badalona.

Aflorem és una cooperativa creada per persones amb discapacitat física que han decidit impulsar un projecte de cohabitatge per satisfer les seves necessitats específiques.

Read More

COLAB en EL PUNT AVUI

Cases per a conviure

Ana Fernández és impulsora de l’empresa COLAB, que acaba de traslladar-se a la incubadora de Barcelona Activa “La InnoBAdora”. Aquesta seu està especialitzada en l’economia social i solidària.

Read More

COLAB a muhimu

Moltes gràcies  muhimu!

muhimu & COLAB

1- Perquè vau decidir llançar una iniciativa cohousing?
Ho decidim perquè estem convençuts que el model cohousing és una bona alternativa per a accedir a un habitatge digne, participativo i a un preu just. També perquè ofereix la possibilitat de resoldre en gran manera el problema de l’exclusió social, la solitud i la falta d’estímuls que afronten els col·lectius vulnerables en les societats industrialitzades. Llançant aquesta iniciativa pretenem aconseguir el nostre repte que és aconseguir desenvolupar processos immobiliaris ètics en un sector altament especulatiu i plagat de males pràctiques. 

Read More

COLAB en Ràdio Calella Televisió

Gràcies Ràdio Calella Televisió per la vostra entrevista sobre projectes cohousing per a majors!

La vellesa no només s’ha transformat en una etapa més llarga, sinó també en una més solitària. A Catalunya hi ha prop de 1,4 milions de persones més grans de 65 anys i més de 300.000 viuen soles. És per això que cada cop són més les que opten per una nova forma de vida: el cohousing sènior. Una fórmula de convivència en què els seus residents dissenyen i auto-gestionen l’edifici on viuen i on comparteixen zones comunes. Es cuiden els uns als altres. Avui parlem d’aquest nou fenomen amb l’Ana Fernandez, co-creadora del projecte COLAB:

Read More