els nostres laboratoris són sessions de recerca, experimentació i pràctica a mesura

Propera xerrada Apunta't!
Cada grup és un experiment únic i el seu projecte cohousing també ho és. Per això anomenem a les nostres sessions de treball laboratoris. En ells el grup investigarà i trobarà la seva pròpia formula. És un procés de caràcter experimental però perfectament pautat i estructurat pel mètode i les eines que cohousing_LAB posa al servei del grup. Es tracta de catorze LAB’s organitzats en tres fases on s’aborden pas a pas tots els aspectes necessaris per aconseguir l’objectiu amb èxit

01

Difusió

 

  • Encuentros

 

En aquesta fase l’èmfasi es posa a trobar compatibilitat entre els membres del grup. Es descobreixen i contrasten similituds, aspiracions comunes i empaties. Aprofundim en el coneixement del concepte cohousing, reforçant conviccions. Busquem reunir un mínim de participants que constituiran la base del grup definitiu.

01

Fase 1: Comunitat

 

  • 5 Lab’s

 

S’aprofundeix en la cohesió del grup. Exposem i definim les idees tant individuals com grupals. Establim el marc econòmic del projecte. Determinem el caràcter de l’edificació, la seva morfologia, els espais i recursos a compartir i la relació entre el públic i el privat. Explorem possibilitats d’emplaçament fins a definir la seva ubicació. Si és necessari es busquen candidats per completar el grup. Aquesta fase culmina amb la constitució legal de la comunitat.

01

Fase 2: Autopromoció

 

  • 3 Lab’s

 

Es defineixen les aspiracions ètiques, estètiques i funcionals que seran la base del projecte. Comença el disseny participatiu i la formalització de les idees. Definim les característiques del conjunt i de cada habitatge individual. Mentrestant negociem i reservem el sòl. Aquesta fase culmina amb un avantprojecte consensuat amb tots els membres del grup i amb les instàncies administratives.

01

Fase 3: Materialització

 

  • 6 Lab’s

 

En aquesta fase ens posem “mans a l’obra”. Definim els estatuts de la futura convivència. Realitzem totes les accions necessàries per sol·licitar la llicència d’obres. Concretem la compra del sòl. Paral·lelament es defineix el projecte tècnic, se sol·liciten i analitzen els pressupostos i es licita l’obra. Ja estem llests per edificar.